Aquesta setmana s’ha detectat un brot hospitalari de Covid19 amb diversos professionals i pacients afectats. Davant d’aquest fet, s’han realitzat proves PCR a tot el personal hospitalari i a tots els pacients ingressats i aquells que van estar-ho la setmana passada, i s’ha realitzat un confinament dels afectats i contactes, per tal de valorar-ne l’afectació global. 

A hores d’ara s’han detectat 10 pacients positius (6 ingressats actualment al centre i 4 que ja estan donats d’alta i estan al seu domicili), 9 professionals de diferents àmbits (tots ells asimptomàtics) i una estudiant en pràctiques. De tots ells/es, 15 són asimptomàtics i 5 tenen símptomes lleus. 

Davant d’aquest fet s’han incrementat les mesures preventives, prohibint les visites als malalts afectats o aïllats i s’ha decidit augmentar la sectorització dels pacients dins el propi centre i anul·lar tota aquella activitat programada (excepte tractaments quimioteràpics, obstetrícia i urgències) durant els propers 10 dies, a l’espera de l’evolució de la situació. D’aquesta manera, queden anul·lades les consultes externes i les cirurgies programades fins a nova ordre. En funció de l’evolució es valorarà de reprogramar-ho tot amb la major celeritat possible.

En quan a la sectorització, els pacients Covid positius i/o aïllats resten a la primera planta, mentre que a la segona planta s’ubiquen tots els pacients no Covid del centre, l’Àrea Maternoinfantil i l’Hospital de Dia. A la tercera planta s’han traslladat els pacients de la Unitat Sociosanitària ingressats al centre. Al mateix temps, s’ha fet l’estudi de tots els professionals i pacients de la Unitat Sociosanitària que estan a l’edifici del Seminari i aquests han sortit tots negatius.

Lamentem els inconvenients que aquest fet us pugui causar, i agraïm la col·laboració de tothom per mirar de controlar aquesta situació.

Durant els propers dies anirem actualitzant la informació mitjançant comunicats diaris.

 

Francesc Guerra Maestre

Director-Gerent