En relació al brot hospitalari de Covid19 detectat aquesta setmana, ja s’ha realitzat el cribratge de tots els pacients ingressats en els darrers dies i del 98% dels professionals del centre. Actualment, les mostres positives detectades corresponen a  11 professionals i 1 estudiant (tots ells asimptomàtics) i 10 pacients (6 ingressats i 4 al domicili). En les darreres hores s’ha detectat com a positiu un pacient ingressat a la Unitat Sociosanitària de l’Hospital, mentre que la resta dels usuaris d’aquesta unitat són negatius a Covid19, incloent tots els que estan ubicats al Seminari Diocesà.   

Actualment a l’Hospital romanen ingressats 7 pacients afectes de Covid19, després que avui s’hagi donat una nova alta hospitalària.

En els darrers 3 dies, per aquest estudi i control, s’han realitzat un total de 276 mostres de PCR, de les quals 19 han estat positives (6’88%). L’Hospital segueix amb les mesures preventives comunicades ahir, que s’allargaran en funció de l’evolució. Els nostres professionals estan revisant tota l’activitat programada per aquests dies, per programar-ho quan sigui possible en funció de la seva prioritat i urgència.

Francesc Guerra Maestre

Director-Gerent 

La Seu d'Urgell, 23 d'octubre de 2020